Novosti

Progres zadnjih mjeseci OPZ Drinaplod Srebrenica

Aktivnosti od maja 2018 do septembra 2018. godine

17.09.2018 14:48
Slika
 
Predsjednik skupštine OPZ Drinaplod p.o. Srebrenica, gdin Mirnes Zahirović podnoseći Izvještaj organima OPZ Drinaplod Srebrenica posebno je naglasio napredak OPZ Drinaplod Srebrenica u periodu od maja do septembra 2018. godine u pogledu ostvarivanja brutto dohotka, kao i zanavljanju voznog parka i opreme neophodne za proizvodnju od kojih su najvažniji sušara, hladnjača, pogon za preradu gljive i ostalih prirodnih i šumskih plodova, sa posebnim značajem u proizvodnji zdrave hrane od netretiranog voća što daje ogromnu mogućnost plasmana kako na domaćem tako i na inotržištu. 

Ovim teškim vremenima nije lako dati pravilan odgovor u pogledu organizacije i privređivanja, ali zahvaljujući stručnom timu koji se danonoćno zalaže i čini napore da promjeni sliku privređivanja u ovom kraju, postignuti su značajni rezultati, posebno u otkupu šumskih plodova (gljiva), divlje kupine, kao i domaćih sorti autohtone slatke i kisele jabuke.

Za dalje aktivnosti OPZ Drinaploda, posebno u vezi otkupa viška poljoprivrednih proizvoda, OPZ Drinaplod će omogućiti proizvođačima-koopernatima da plasiraju sve svoje proizvode počevši od mliječnih proizvoda, povrća, voća i svega što jedno domaćinstvo može da proizvede. Ove ambicije su zacrtane u ciljevima OPZ Drinaplod Srebrenica od osnivanja i neće se mjenjati sve dok OPZ Drinaplod Srebrenica egzistira. Naša poslovna politika se svodi na jačanje individualnog gazdinstva krzo edukaciju i poboljšanje rezultata rada i proizvodnje u svim sektorima poljoprivrede. 

Zahvaljujući lokalnoj zajednici Opštine Srebrenica koja je u saradnji da italijanskom organizacijom Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo (AICS) donirala traktor za potrebe kooperanata OPZ Drinaplod Srebrenica, bićemo u mogućnosti da unaprijedimo proizvodnju u voćarstvu i ratarstvu u brdskoplaninskim dijelovima opštine Srebrenica. 

Imajući u vidu da su naši kooperanti na četiri opštine:  Srebrenica, Bratunac, Milića i Zvornika, OPZ Drinaplod Srebrenica će također uticati pozitivno sa svojim uslugama i aktivnostima na području i ovih opštinama. 

Pozivamo sve zainteresovane za ostvarivanje dohotka na svom gazdinstvu da se uključe i postanu kooperanti OPZ Drinaplod Srebrenica, gdje će biti mnogo uspješniji nego do sada. 

Kao predsjednik skupštine OPZ Drinaplod Srebrenica, čestitam na dosadašnjim rezultatima i nadam se da ćemo kraj poslovne godine proslaviti sa pozitivnim poslovnim rezultatom koji će omogućiti dalji uspon OPZ Drinaplod Srebrenica. 
0 0