Novosti

Kooperantu OPZ Drinaplod-a obezbjeđeno 10 tovnih junadi

Podrška stočarstvu u srebreničkoj regiji

24.12.2018 09:54
Slika
 

OPZ “Drinaplod“ Srebrenica u ostvarenju strateških planova u pogledu ojačavanja individualnog gazdinstva uložila je napore i ostvarila kod Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica podršku za razvoj stočarstva, te je u mjesecu novembru realizovana nabavka 10 tovnih junadi za našeg kooperanta Dauta Tihića iz Skelana.

 

Daut Tihić je dugogodišnji poljoprivrednik koji se bavi ovom granom stočarstva, kao i drugim poljoprivrednim aktivnostima. Na svom poljoprivrednom gazdinstvu vrši i otkup sirovog kravljeg mlijeka sa još nekoliko skelanskih poljoprivrednika. Za uzgoj tovnih junadi kooperant obrađuje preko 150 dunuma poljoprivrednog zemljišta, posjeduje smještajne kapacitete i za veći broj grla sa zalihama hrane preko 80 tona namjenjeno za tovna junadi, kao i 2.500 bala sijena.

 

Zadatak OPZ Drinaplod-a Srebrenica je da u narednom periodu implementira svoje projekte u pogledu ojačavanja poljoprivrednih gazdinstava kroz mnogobrojne aktivnosti od kojih izdvajamo: razvoj kozarskih farmi, peradarskih farmi sa uzgojem domaćih pilića (zdrava hrana), kao i otkupom novih poljoprivrednih proizvoda sa akcentom na domaće zdrave proizvode.

 

Ovim putem pozivamo poljoprivrednike  da nas kontaktiraju putem email-a, telefona ili ličnim kontaktom u kancelariji OPZ Drinaplod kako bi mogli dobiti uputstva i biti uključeni u naše programe kao kooperanti. Ovim načinom bi se realizovalo pitanje zapošljavanje u individulanom sektoru i osnažio održivi povratak u zajedničkom radu i privređivanju.  

0 0