sys-logo Slika

Posjeta predstavnika Italian Agency for Development Cooperation

Slika

OPZ „DRINAPLOD“ P.O. Srebrenica 24.5.2019.godine ugostila je redovnu posjetu  Italian Agency for Development , Cooperation predvodjena koordinatorom Dzanom Šabić i članovima Barbara Chiarenza ( Technikal Assistant), Paolo Enrico Sertoli kao i drugi u prisustvu Nermina Alivukovića predestavnika SO-e Srebrenica realizatora projekta doniranih traktora od strane Italian Agency for Development Cooperation za UG Drina Srebrenica,UG Srednje Podrinje Skelani Srebrenica, OPZ „Drinaplod“ Srebrenica.

Navedena delegacija se interesovala za realizaciju programa pomoći poljoprivrednom razvoju na području Opštine Srebrenica , gdje su dodjeljeni traktori za namjenu pomoći individualnim proizvodjačima kroz udruženje gradjana i poljoprivrednih zadruga kao kooperanata. Ličnim uvidom u stvarno stanje postojanja doniranih mašina ( traktora) i namjeni korištenja pored redovnih pitanja izrazili su interes da pomognu u svojim mogućnostima bolje proizvodnje kao i  organizovanom prisupu na tržište.

Direltor OPZ „Drinaplod Esad Smajić“ kao domaćin  dao je delegaciji presjek stvarnog stanja poljoprivredne proizvodnje uz planove i poteškoće koje su prisutne na ovom području. Takodje je istakao problematiku odlazaka  mladih sa ovih područja u Zapadnu Evropu , ali optimistički se osvrnuo na borbu za bolju budućnost i stvaranja uslova za bolji život na ovim područjima. Istakao je posebno pomoć Italian Agencije for Development Cooperation našim gradjanima  koja je značajna a posebno doprinosi razvoju poljoprivrede i stvaranju uslova održivog povratka gradjana.

Prestavnik  SO-e Srebrenica Nermin Alivuković se posebno zahvalijo na doniranim traktorima gdje je istakao požrtvovanost Italian Agency , gradjana donatora iz Italije koji su svojim odricanjem pomogli našim gradjanima da se bore za bolju budućnost. Naglasio je da gradjani Srebrenice žive zajedno , grade budućnost kao multietnička zajednica sa velikom zahvalnošću pomoći Italijanskih gradjana kroz ove donaacije , a i druge koje su dolazile i dolaze od strane Italijanskih  organizacija.

Zahvaljujemo  ItalianAgency for Development, svim donatorima gradjanima Italije  koji su iskazali podršku i razumjevanje naše stvarnosti. Želja nam je da i mi jednog dana doniramo  sredstva onima koji budu trebali , baš kao što čine gradjani Italije kroz Italian Agencyfor Development Cooperation.

0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 29634

Ukupno pregleda: 95602

Zadnja dešavanja

Nema dešavanja

Pratite nas

lokacija

Posjetite nas

© 2020 drinaplod.com. Napravljeno sa mojWeb 2.8.5 | LEFTOR